Хасково

240 000 за щети от бедствия

Дъжд Общо 241 533 лева е отпусната сума за област Хасково с решение на Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

50 000 лв. ще получи община Маджарово за преодоляване на последиците от активизирането на свлачище през февруари 2006 г. при възстановяване на разклон до село Селска Поляна.

С 119 833 лева  ще бъдат възстановени улици в с. Сусам, община Минерални бани, които са били разрушени вследствие на интензивни валежи през септември тази година.

50 000 лева ще бъдат разходвани в Община Симеоновград за проектно- проучвателни работи за предпазване на с. Калугерово, международна пътна  и ж.п. инфраструктура, от вредното въздействие на водите на р. Мусачевска, р. Съзлийка и р. Марица вследствие на наводнение през м.март 2006.

Община Тополовград ще възстановява преливника на язовир “Дивите каваци” в местността “Памуков дол” в с. Капитан Петко войвода, вследствие на активизирано свлачище през юли тази година със сумата от 21 700лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button