Хасково

КНСБ – Хасково ще се включи в националния протест на 20 ноември

Василка ИвановаРегионалната структура на КНСБ в Хасково ще участва в националната протестна акция на синдиката идната сряда, съобщи за Haskovo.info председателят на местната синдикалната организация Василка Иванова.

На заседание снощи всички председатели на синдикални структури и общински координатори за заявили готовност за протестни действия и са застанали зад решението на националния стачен комитет.

Акцията е предупредителен знак към управляващите и правителството да чуят гласа на работещите в бюджетната сфера и техните социално-икономическите искания, допълни Иванова.
„Смятаме, че това е най-подходящото време за протест, тъй като се очаква в сряда бюджетът да влезе за обсъждане в Народното събрание“, допълни още председателят на КНСБ за Хасково.

По данни на синдиката исканото 10% увеличение на бюджетните заплати не е заложено в новата финансова рамка. „Как ще се случи това?. Като съкратим 20% от хората ли?“, попита риторично Василка Иванова.

От синдиката настояват още да бъде въведен необлагаем минимум, но според експертите в София, това също не е предвидено в новия бюджет, както и исканите данъчни  облекчения за хората с минимални доходи.  

Що се отнася до пенсионната система, имахме информация, че ще бъде стопирано увеличаването на 4 месеца на възрастта за пенсиониране. „Това също не се случва. Казано е само, че през 2014 година 4-те месеца ще бъдат замразени само за трета категория труд.“, коментира още Василка Иванова.

Тя допълни, че според допитване, проведено сред работещи хора в областта, 60% от тях са заявили готовност да протестират, за да  отстояват исканията си. Проучването е проведено по домовете на случаен принцип и анкетираните не са само синдикални членове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button