Регион

Още санкции за строителите на магистралата

Разкопки Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” не носи никаква отговорност за разрушаването на древното тракийско светилище край Любимец е категоричната позиция на изпълнителния директор на фонда Веселин Георгиев.Според него виновни са изпълнителят и строителният контрол и те следва да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Констатациите на Окръжна прокуратура Хасково за конкретните виновни лица съвпадат с извършената от фонда вътрешна проверка.Според условията на договора Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” също ще наложи съотвените санкции.С моя заповед от 1 ноември работата в проблемния участък от автомагистрала „Марица” е напълно забранена,съобщи Георгиев и допълни, че строежът ще продължи едва след края на археологическите проучвания.

Разрушаването на светилището край Любимец Георгиев определи като безобразие. През последните 3 години за археологически проучвания в цялата страна Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” е отпуснал над 4 милиона лева.

Днес Веселин Георгиев и Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов присъстваха на откриването на реконструиран пътен участък в Тополовград. Над 1 233 000 лева е стойността на проекта. Средствата са отпуснати от Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button