Хасково

Италианската публика аплодира талантите от „Тракийка“

ТракийкаЧетири талантливи деца от Хасково представиха България на международния фестивал MAKFOLK в Лидо ди Йезоло, Италия.

Слави Славов, Донна Латева, Благовеста Шейтанова и Здравка Андреева от Фолклорна формация “ Тракийка“ при ОУ „Св. Климент Охридски“ представиха България на 3 концерта с песни от 4 фолклорни области – Тракия, Родопите, Пирин и Шопско.

Възпитаниците на Анета Балтова получиха много аплодисменти от хиляди туристи, местни жители и участници в международния форум.

ТракийкаДонна Латева изненада италианската публика с песента „Мама“ на Робертино Лорети съчетана с авторската песен на ръководителят на „Тракийка“ Анета Балтова “ Майко мила“.

Директорът на MAKFOLK сподели, че емоционалното изпълнение накарало голяма част от публиката да се просълзи без да разбират български език, разказа за Haskovo.info Балтова. Родопските песни от репертоара на „Тракийка“ бяха представени с родопска гайда. С голяма емоция и аплодисменти публиката посрещна нашата презентация – песента „Седнало е Джоре дос“., допълни още Балтова.

Тракийка„За децата бяха много интересни срещите с участниците от другите страни, контактуване на чужди езици и танци по време на парадите по улиците. Те имат вече много приятели, с които си размениха подаръци и визитки. Свободното време прекарваха заедно на плаж на Адриатическо море и разходки из Лидо ди Йезоло . Прекараха и един прекрасен ден с кораб до Венеция и обратно“, разказа ръководителят на „Тракийка“.

Haskovo.info припомня, че миналата година Фолклорна формация“ Тракийка“ представи България на Световен фестивал във Фетие, Турция, а тази в Лидо ди Йезоло, Италия. Следващото предизвикателство пред младите таланти е фестивалът във Виена, Австрия през 2015 г.

ФФ“ Тракийка“ изказва благодарност за финансовата и морална подкрепа от страна на Община Хасково, училище'“ Св.Климент Охридски“, на читалище “ Св. Климент Охридски“ за осигуреното място и техника за репетиции, на Тракийски ансамбъл- Хасково за осигурените носии и на ансамбъл “ Родопа“ – Смолян за гайда и мъжка носия и най-вече на родителите на децата , които „търсят“ средства , за да могат децата им да отиват на фестивал , защото са талантливи. 

Тракийка Тракийка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button