Хасково

Родители: Георгиева е невинна

Ученици Подписка в защита на учителката Антоанета Георгиева започнаха родители на деца от училище “Паисий Хилендарски”.

Те подкрепят педагожката, която бе обвинена, че е ударила шамар на първокласника Данчо и по този начин му е пичинила хематом и кръвонасядания по главата. Травмите са освидетелствани пред съдебен лекар, но има съществено разминаване, между фактите, описани в документа, и разказа на пострадалото дете, изложен в жалбата до просветния инспекторат.

Това изтъкна експертът по начално образование Христина Боева, при проверка на място в училището. Тя също декларира подкрепа за учителката, която категорично отрича да е удряла своя възпитаник.

Момчето е хиперактивно и след преглед пред комисия от психолози е преценено, че се нуждае от опеката на ресурсен учител. Освен, че е пречил на съучениците си с буйните си прояви, Данчо е удрял свои връстници и си е събувал панталоните пред тях, разказаха деца.

Родителите на Данчо са получили разрешение да го преместят в друго училище. Според тях детето им е мирно и кротко и затова в началото на учебната годината са възразили срещу свикването на комисия, която да прецени дали детето се нуждае от специални грижи.

Очаква се проверката на случая, която извършват експерти на просветния инспекторат да продължи и утре, а до тогава госпожа Георгиева продължава да води занятията в училище “Паисий Хилендарски”. 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button