Регион

Свиленградски танцьори първи на фест в Приморско

ТанциТанцовият състав на ОУ „Иван Вазов“,Свиленград с художествен ръководител Ирина Симеонова грабна първото място на престижния фестивал за автентичен фолклор „Странджа пее и танцува“.

Фестивалът е с международно участие, а свиленградчани се представиха с Джиновски танц и Еньова буля. Интерес у жури и публика предизвика вторият танц с участието на второкласничката Наталия Трифонова, както и ръчноизработените от ръководителката на състава цветни венци, характерни за фолклористиката на едноименния обичай.

ТанциЖурито даде най-високата награда на Вазовци заради строгото придържане към традиционализма при изработването на костюмите, артистичността и умението на танцьорките да създадат радост и наслада с изпълнението, както и за спазването на автентичността в стила на танците.

Тази година танцовият състав извоюва три втори места на Китна Тракия пее и танцува, Фестивалът на извънкласните дейности в Хасково и Фестивалът на три граници в Свиленград.

Съставът от дванадесетте момичета от пети и шести клас дефилира празнично в центъра на Приморско преди започването на концертната програма. На първенците бе връчен безплатен видео запис от фестивала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button