Регион

100 гости за „Дъждовни магистрали“ на Светлана Николова

КнигаПред близо 100 души в конферентната зала на Културния център в Харманли бе представена стихосбирката „Дъждовни магистрали“ на Светлана Николова, PR на областна администрация.

„Моята мечта не просто се сбъдва. Сега с вас я дописваме. След малко ще сложа автограф върху книжките на тези, които желаят. Но сега, с вашето присъствие, вие слагате автограф на моята мечта“, каза при представянето на стихосбирката си Светлана Николова.

КнигаПоетичната книга съдържа 34 стихотворения, групирани в четири раздела. В първия, озаглавен „Извън чадъра“, вали човешката тъга, казва авторката.

Във втория има букет от чувства и затова и името му е такова – „Шарени чувства“. В този раздел са и три стихотворения с посвещения на любимите хора на Светлана Николова – нейния съпруг, сина й и баба й, която я е отгледала. И трите творби бяха прочетени пред гостите на поетичната вечер, много от които не скриха сълзите и вълнението си.

КнигаТретият раздел носи името „Извори“ и всички стихотворения в него са почерпени от българската мъдрост – обичаи и предания. Първото стихотворение, което публиката чу, бе именно „До извора“. То е писано на 2 май 2014 г. до емблематичния Извор на Белоногата в Харманли.

Последният раздел съдържа стихотворения, писани по трагични истории на бежанци, настанени във Временния приемателен център в Харманли.

Поетичният дебют на Светлана Николова уважиха настоящият и бившият областен управител на Хасково Добри Беливанов и Кадир Исов, замобластният управител Иван Станчев, кметът на Харманли Михаил Лисков, заместникът му Минка Стоянова, замкметът на Симеоновград Наталия Пачеманова, почетният гражданин на Хасково хаджи Снежана Гарабед и др.

Книга  Книга 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
харманлиец
харманлиец
11.09.2014 23:28 23:28

Да бяхте поместили няколко стиха на тази изгряващя звезда. Иначе оставаме с впечатление, че са оди за възхвала на областните й началници. Дано не е така. С нищо не са го заслужили.

Back to top button