Хасково

Синдикалисти: Качественото образование иска по-добро финансиране

Среща„Нито за момент не сме забравили, че за да работи добре образователната система и да постига по-значими резултати е нужно по-добро финансиране“, заяви в Хасково главният експерт от централата на Синдиката на българските учители (СБУ) Желю Иванов.

Това стана на традиционното есенно работно съвещание на СБУ с председател д. ик. н. Янка Такева. Съвещанието бе за синдикалния актив на СБУ от област Хасково, а гост бе и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов. В него участие още взеха областният координатор на синдиката за Хасково Атанаска Николова и Димитър Асенов, експерт също от централата на СБУ.

СрещаИванов съобщи, че от свиленградски учители и синдикалисти се е получила декларация с искания за увеличаване на единните разходни стандарти.

Сред акцентите в работната среща бяха основните приоритетни политики на СБУ, свързани с: КТД за системата на народната просвета – изпълнение на договореностите, последните промени в нормативната уредба, държавният бюджет за 2015 г. и предвидените в него средства за образование, законопроекта за предучилищното и училищно образование, издигане статуса на учителската професия, наставничеството и грижата на младите учители, ефективното социално партниране на всички нива, както и предстоящото честване на 25-годишнината на СБУ през 2015 г.

Експертите призоваха да се актуализират вътрешните правила за работната заплата, както и активизиране на училищата и детските градини при кандидатстването по Националните програми.

Заради отличната работа на областно ниво Желю Иванов обяви Хасково за синдикалната столица на България.

 Среща  Среща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nina
nina
04.12.2014 15:28 15:28

Kakvo nastavnichestvo i grija na mladite uchiteli? Na snimkata da vijdate mladi uchiteli? Kak da zapochnat te rabota kato ne im se dava vazmojnost. Sabrali se vsichki da iskat po-visoki zaplati, no ne si priznavat i ne iskat da se pensionirat po-rano!

станка от стамболово
станка от стамболово
04.12.2014 16:06 16:06

Панайотов иди да видиш как се работи в Механото ,от 8 до 9 ,12 инжинерина подпират стените, там е вечен празник и за даскалите и за учениците, проверки правиш ли или само на книга отчиташ резултати.

читател
читател
04.12.2014 21:40 21:40

Панайотов трябва да провери и Ученически общежития.Да види за какво иде реч.Там царува и кадрува най-умната и най-компетентната от всички-Наска Ангелова.Тази особа,ако продължава да стои там още,в скоро време-сбогом общежития.Симулира,че работи,но само се върти на стола и мисли кого да изгони.Пази боже сляпо да прогледа.

танка
танка
04.12.2014 21:46 21:46

Панайотов в МЕХАНОТО, какво става ? До кога Славов ще парадира, че е недосегаем? Как може такъв некадърник да продължава да заема този пост и да си прави гаргара с подчинените си.

написано
написано
04.12.2014 21:48 21:48

читател и в Механото е както в общежитията, но ще търпим

съседа отдолу
съседа отдолу
04.12.2014 22:11 22:11

Панайотов душа дава , но не своята душа ,а душата на народа който му плаша тлъстата заплата ,ако бе жена Панайотов щеше да е ..проститутка.

Back to top button