Хасково

Отмениха бедственото положение в Тополовград, „Ивайловград“ – прелива

ЯзовирБедственото положение за тополовградските села Срем, Синапово, Княжево, Устрем и Чукарово е отменено днес в 11 ч., съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Обстановката в област Хасково след продължителните валежи се нормализира и се работи по отстраняване на нанесените щети по места.

От пресцентъра на Министерството на околната среда и водите съобщават, че язовир „Ивайловград“ прелива. Обемът му е 209,772 млн. м3 – намалява, прелива с 735,5 м3/сек и чрез ВЕЦ се преработват и изпускат в реката 270,164 м3/сек.

Язовир „Тракиец“ е с обем 87,080 млн. м3 . Освобождава се обем чрез водовземна кула и напоителен канал с 5,5 м3/сек.

Реките Марица и Харманлийска се понижават с по 5 сантиметра в община Харманли, оттича се и Сазлийка. Тунджа при Тополовградско също е понижила леко нивото си. Река Арда и притоците й са все още с високи нива. Притокът към язовирите от каскада Арда постепенно намалява.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button