Хасково

Хасково събра 100 млади изпълнители на руски от 5 области

КонкурсХасково събра близо 100 талантливи млади изпълнители на руски танци, песни и поезия от 5 области на страната.

КонкурсМладежите и децата се изявиха на сцената на Младежкия център в рамките на зоналния кръг на Националния фестивал „Пусть всегда будет солнце“.

Изпълненията в програмата бяха 44, а пред журито се представиха таланти от Хасково, Харманли, Димитровград, с. Узунджово, Стара Загора, Нова Загора, Бургас, Ямбол и др. Отлично владеене на руския език показаха и учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ПМГ „Боян Петканчин“. Конкурсната програма закри призьорката от предишни издания Мария Бакалова от Математическата.

Организатори на феста са Национално движение „Русофили“ със съдействието на фонд „Руский мир“ – Москва.

Целта на фестивала е популяризиране на руската поезия, песен и танци сред учащите се и младежта. Националният етап е на 5 септември в рамките на програмата на 12-ия национален събор „Приятели на Русия“ на язовир „Копринка“.

Конкурс   Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
поздравления
поздравления
06.06.2015 16:38 16:38

Браво на организаторите! Крайно време беше да се предложи стойностен конк*рс на децата!

Поздравления и за изпълнителите, дръзнали да покажат красотата на руските песни, танци и поезия. Всички те бяха много добри и талантливи! БРАВО! Да продължават да напомнят на хората колко хубави неща има и на изток от нас.

Иванушка
Иванушка
06.06.2015 17:45 17:45

Браво на руснаците нашите братушкиии. Само дето нито една рускиня не успява да научи българския с години живот в България. Но нали са руснаци те може и да не го говорят правилно…

голям праз
голям праз
07.06.2015 10:25 10:25

Интересни хора са бьлгарските русофили-карат западни коли,депозитите им са в евро или долари,децата им учат и работят само в САЩ или на Запад,обаче като чуят Русия или Путин се разтапят от кеф.

Back to top button