Хасково

Беливанов се срещна с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

ВизитаОбластният управител Добри Беливанов се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, по време на тридневната си визита в Брюксел, съобщават от областна администрация.

Беливанов бе част от делегация на 30 областни управители и кметове от България. Визитата в Брюксел, в програмата на която са включени редица срещи, сред които и разговори с българските евродепутати, приключва днес.

Срещата с председателя на ЕК се проведе в сградата на Европейската комисия в Брюксел. Жан-Клод Юнкер заяви, че ЕК иска да работи много отблизо с България и с българските общини и кметове, за да е близо до гражданите.

„Посланието ми беше, че Европейската комисия иска да има колкото се може по-тясно сътрудничество с българските общини и местни власти“, отговори председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред сградата на Европейската комисия в Брюксел на журналистически въпрос за посланието, което е отправил по време на срещата му с 30 български представители на държавната и местна власт.

„Кметовете са хората в България, както впрочем и навсякъде другаде, които са най-близко до гражданите и които знаят какви са реалностите и какви са проблемите на обикновените хора, затова ми беше много интересно да дискутирам с моите приятели каква реално е ситуацията в българските общини. Правителството в България също е близо до хората, но кметовете са тези, които са по-близо до хората и техните проблеми“, допълни Юнкер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
б
б
01.07.2015 12:04 12:04

беливанов да се стяга нали кмет ще става

Back to top button