Спорт

Волейболистките пречупиха „Берое“ в петгеймова драма, биха и „Верея“ с 3:2

ВолейболВолейболистките на димитровградския клуб „Раковски“ записаха днес две последователни победи в спортна зала „Младост“ в турнир за девойки младша възраст.

ВолейболНашите победиха последователно „Берое“ (Стара Загора) с 3:2 и „Бургас“ – 3:0.

Предварително беше ясно, че основният конкурент за първото място в групата е „Берое“. Срещата се превърна в истинска драма, в която момичетата на старши треньора Петър Ташев показаха по-здрави нерви и спечелиха след 26:24, 18:25, 25:23, 24:26 и 15:11.

ВолейболПоследва и мача срещу бургазлийки, където „Раковски“ записа чиста победа, въпреки изтощението в първата среща. Така утре димитровградчанки заминават за Казанлък, където ще играят за разпределението на местата от първо до четвърто в зоната. Първата среща е срещу „Верея“ (Стара Загора). В неделя нашите биха „Верея“ с 3:2 и загубиха от Казанлък с 0:3 и така се класираха на второто място в зоната.

Днешното дерби с „Берое“ бе повторение на срещата отпреди близо седмица, когато двата тима се изправиха един срещу друг в друг турнир – при девойки старша възраст в Казанлък. Тогава „Раковски“ отново победи с 3:1.

ВолейболВ състава на „Берое“ успешно се представят и две димитровградчанки – Гергана Моллова и Пламена Миленова. В Казанлък нашите спечелиха още срещу Ямбол с 3:0 и загубиха от домакините с 0:3 и от „Верея“ с 2:3.

Треньорът в школата Александър Дафинов съобщи, че от 28 до 29 ноември в Казанлък ще участват на турнир за момичета до 15 г., а на 5 и 6 декември за родени 2002 – 2003 г. На 20 декември в Стара Загора пък ще има Коледен турнир за момичета до 12 г., в който отново ще се включат димитровградчанки.

Женският волейболен отбор на „Раковски“ почива в третия кръг от първенството. На 25 ноември нашите гостуват за трети пореден път от старта на шампионата, този път на „Славия“ в София. Първото ни домакинство пък е в петия кръг на 28 ноември от 17 часа в зала „Младост“ срещу „Казанлък Волей“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button