Хасково

Хасково за сестрите в Либия

Преди дни на сградата на общината беше монтирано огромно пано в подкрепа на сестрите

Преди дни на сградата на общината беше монтирано огромно пано в подкрепа на сестрите

Хасково ще изрази своята подкрепа за осъдените в Либия български медицински сестри пред сградата на общината в 13:30 часа днес. 

Кметът Георги Иванов ще представи обръщението, което ще бъде изпратено до медиците ни от името на хасковската общественост. Сестрите ще получат и макет на статуята на Св. Богородица, извисяваща се над града.

Преди това в 09:00 часа на кмета ще бъдат връчени подписите, събрани от Дружеството на жените с онкологични и други заболявания и ученици от хасковски училища.

Днес се навършват 8 години от задържането на петте медицински сестри и д-р Здравко Георгиев в Либия. По този повод в цялата страна се организират шествия и молебени в подкрепа на невинноста им. В знак на съпричастност в 12:00 часа 365 локомотива на “Български държавни железници” в продължение на две минути ще подават звуков сигнал.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button