Регион

Строят хеликоптерна площадка в свиленградската болница

ХеликоптерХеликоптерна площадка ще бъде изградена това лято в двора на МБАЛ – Свиленград, съобщи за Haskovo.info управителят на болницата д-р Димитър Ермов.

Това стана ясно след подписания вчера договор за указване на консултативна помощ между свиленградската болница и столичната УМБАЛ „Св. Анна“ с директор д-р Славчо Близнаков.

Д-р Ермов обясни, че благодарение на договора пациенти от свиленградската болница ще бъдат приемани с предимство в „Света Анна“. Става въпрос за болни, които се нуждаят от кардиохирургия, инвазивна кардиология и др. Специалисти от София също ще идват в свиленградската болница.

В началото на годината към спешното отделение на „Света Анна“ бе построена хеликоптерна площадка. Фирмата, която я поддържа разполага с два хеликоптера – напълно оборудвани въздушни линейки. От компанията вече готвят проекта за площадка в двора на свиленградската болница, която се очаква да бъде построена това лято с пари на болницата в Свиленград. Така спешни пациенти ще бъдат транспортирани бързо до София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чичо манчо
чичо манчо
04.06.2016 18:54 18:54

Е колко ще струва една пътека плюс хеликоптер до софията

Back to top button