Регион

Резервоар, пълен с контрабандни цигари, откриха на „Капитан Андреево“

Цигари15 400 контрабандни цигари, укрити в резервоар на микробус, откриха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Превозното средство с пловдивска регистрация влиза в страната от Турция. Въпреки че шофьорът и четиримата пътници са заявили, че не пренасят нищо за деклариране, микробусът е селектиран за щателна проверка. При извършването й се установява, че резервоарът е пълен с цигари, вкарани през специално изрязан правоъгълен отвор в горната част. От укритието са извадени 770 кутии цигари без акцизен бандерол.

Цигарите са иззети. Установено е, че те са собственост на двама от пътниците, на които са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Два часа по-късно митническа мобилна група на „Капитан Андреево“ открива 420 контрабандни цигари, укрити в личния багаж на пътник в автобус с турска регистрация. По същото време при проверка на пътник, влизащ в страната от Турция, преминаващ през пункта пеш, са открити 60 кутии цигари, укрити по тялото.

От началото на седмицата митничарите са задържали близо 6000 кутии цигари без български акцизен бандерол. От 65 преминали пътници са иззети 3570 кутии, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализ на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 2344 кутии, за които са съставени 18 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button