Хасково

75 ученика на състезанието по БЕЛ – СНИМКИ

Image 75 от имащите право 76 седмокласници се явиха на националното състезание – тест по български език и литература, което се провежда днес в ОУ „Христо Смирненски“. 

Изпитът започна в 14 часа и продължава 2 часа. Издържалите теста ще се класират за националното състезание, а за най-добрите са предвидени награди, съобщи експертът по български език и литература в регионалния образователен инспекторат Дeян Янев.

На въпрос на седмокласници дали победителите от националното състезание ще бъдат приети без конкурсни изпити след 7 клас, той отговори че нормативната база засега не го позволява. 

Резултатите от днещното препитване ще бъдат ясни до седмица. Проверката на работите е възложена на 4-членна комисия.

Вероятно издържалите изпита днес ще бъдат между 20% и 30% прогнозира Диян Янев. Haskovo.biz припомня, че на миналия кръг се явиха близо 700 деца. Едва 10% от тях изкараха положителен резултат.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button