Хасково

Увеличават се гражданските дела

Окръжен съд - Хасково Над 11 000 нови дела са постъпили за разглеждане в Окръжен съд – Хасково през 2006 година, става ясно от Отчетния доклад за работата на съда. Устойчиви тенденции към увеличаване бележат гражданските дела. През миналата година те са били 2 287, което е с близо 400 повече от 2005-та. Увеличение има и при нотариалните вписвания. Техният брой се е увеличил с над 400 и през 2006-та са били 6 613. 

Най-голям брой от делата са свързани с парични вземания. При нотариалните преобладават продажбите – близо половината от общия брой. Сключени са били и доста договори за наем, дарение и ипотека.

В Окръжен съд – Хасково работят 10 съдии. 2 са излезли в отпуск по майчинство през миналата година. Само на едно от овакантените места е назначен временен заместник. Има и един свободен щат за съдия.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button