Хасково

Заради авария вчера НАП затвори в 8 вечерта

По време на аварията вчера в касовия салон се образуваха опашки

По време на аварията вчера в касовия салон се образуваха опашки

До 8 часа снощи работи Териториалната дирекция на НАП в Хасково, за да обслужи всички свои клиенти, дошли в последния ден от изтичащите срокове за подаване на данъчни документи. 

В 18:30 часа приемането на годишни данъчни декларации по чл.41 от Закона за данъците върху доходите на физически лица беше приключило и само стая 208 остана да дежури до 8 вечерта заради няколко фирми, регистрирани по ДДС, които още не бяха подали месечните си справки.

Haskovo.biz припомня, че работата в централната сграда на НАП в Хасково беше затруднена заради ел. авария. Това стана причина системата на данъчните да спре работа за повече от два часа вчера.

Само в кутията, която вчера инспекторите по приходи изнесоха във фоайето на дирекцията, за да не чакат гражданите на опашка, за малко повече от час бяха пуснати близо 300 формуляра, които още се преброяват и входират в регистъра на НАП.

В законоустановения срок са постъпили над 26 000 декларации за получени доходи през миналата година. От тях 20 000 на място в салона на НАП, над 1 100 по пощата като писма, 4 500  в пощенските станции срещу входящ номер и близо 300 по интернет с електронен подпис. Днес и утре се очакват още доставки от пощите, след което ще бъде окончателно определен броят на подадените декларации.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button