Важно

Запалиха огъня на „Южна пролет“, Хасково не чете

Image Стотици хасковлии дойдоха тази вечер пред сградата на театъра, за да видят запалването на огъня на 35-тото издание на Литературните дни „Южна пролет“ от един от първите лауреати Таньо Клисуров.

Конкурсът бе открит от кмета Георги Иванов. Сред специалните гости бяха Доротея Тончева и Стефан Цанев. Химнът на „Южна пролет“ изпълни хор „Родна песен“ под съпровода на духовия оркестър към общината.

35 са дебютантите, заявили участие в трите конкурсни вечери. Председател на журито е ректорът на Софийския университет проф. Боян Биолчев.

В първата лауреатска вечер своите творби представят поетите Емил Симеонов и Таньо Клисуров. В програмата за днес е включена и изложба на хасковски художници.

Биографии на носителите на наградата „Александър Паскалев“ издаде Община Хасково. В досегашните издания носители на приза са станали Иван Николов, Ивайло Балабанов и Николай Христозов.

По-рано днес беше официално открит и книжният базар „Хасково чете“, в който с най-новите си книги се представят 10 от водещите издателства в България. Дошлите пред щандовете хасковлии предимно гледаха, но не бързаха с покупката на книги. Пред Haskovo.biz те заявиха, че една от причините да не се сдобият с литературните произведения са техните цени, които минувачите определиха като високи.

Image Image
Image Image
Image Image
Image Image

Снимки: Георги Даскалов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button