Хасково

С екскурзия и спортни игри на патронен празник

Ученици от ОУ Св.св. Кирил и Методий

Ученици от ОУ Св.св. Кирил и Методий

С екскурзия до връх Шипка, спортни и образователни игри ръководството и учениците на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Хасково ще отбележат патронния си празник

Като гости и съперници в организираното забавление в двора на учелището, възпитаниците на школото са поканили приятелите си от ОУ „Алеко Константинов“. Това съобщи за Haskovo.biz директорът на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ Костадин Калъпов.

Много награди очакват участниците в празника. Топки ще получат включилите се в спортните състезания. Победителите в образователните викторини ще бъдат наградени с книги. 

Специални гости на проявата са началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов, старши експертът по начално образование Христина Боева и заместник кметът на Община Хасково Васил Русев

Проучване на Haskovo.biz установи, че в областта има 12 училища, които носят името на светите братя Кирил и Методий. Три от тях са в община Хасково. Толкова са школата с това име в Ивайловград. Две учебни заведение „Св.св. Кирил и Методий“ има в Тополовград. Днес патронен празник отбелязват още училищата в общините Димитровград, Харманли, Любимец и Стамболово. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button