Хасково

Най-горещ юни от 100 години в Хасково

Работниците, полагащи асфалт на ул. Цар Страшимир оставиха работата по обяд заради жегата

Работниците, полагащи асфалт на ул. Цар Страшимир оставиха работата по обяд заради жегата

40,7 градуса на сянка е измерената температура в Хасково към 16:30 часа, съобщиха за Haskovo.info от местната метеорологична обсерватория. Това е най-високата температура от началото на годината в областния град. През последните 100 години не е имало по-топъл ден през месец юни, допълниха още метеоролозите. За последно близки градуси термометърът е отчел през 1911 година – 39,3 по Целзий. 

Преди днешния рекорд най-високата температура на тази дата в Хасково е била отчетената през 1996 година. Тогава живакът е достигнал 37 деления.

Високите температури днес отново принудиха служителите на КАТ Пътна полиция да отбиват товарните автомобили по шосетата от републиканската пътна мрежа. На главен път Е80 камионите над 20 тона са длъжни да изчакат спадането на температурите на паркингите край пътя. Това се прави, за да се предотвратят деформации по пътната настилка.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button