Регион

Пак обгазиха Димитровград

Замърсяване Превишение над алармения праг за съдържание на серен диоксид регистрира днес в два последователни часа автоматичната измервателна станция в Димитровград. Превишенията са отчетени в 11.00 часа – 1 108,1 микрограма на кубичен метър и в 12.00 часа – 799,93 микрограма на кубичен метър. Час по-късно в 13.00 часа показанията вече са били 443 микрограма на кубичен метър. 

Измерените стойности превишават прага от 500 микрограма на кубичен метър съответно с 2,2 пъти в първия час и 1,6 пъти във втория час, съобщиха за Haskovo.info от регионалната екоинспекция в Хасково. В третия последователен час измерената стойност на серния диоксид е под алармения праг. Причина за регистрираните високи стойности на серен диоксид е пренос на емисии от енергиен комплекс „Марица Изток”.

Продължава непрекъснатият контрол на параметрите за качество на атмосферния въздух в РИОСВ – Хасково чрез системата за реално време.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button