Хасково

Премиерът оглежда жп линията Пловдив-Свиленград

Влак Премиерът Сергей Станишев и министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще проверят хода на строителните работи, свързани с модернизацията на ж.п. линията Пловдив-Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост до 160 км/ч. Това е един от най-големите инфраструктурни проекти, който се реализира у нас, съобщиха за Haskovo.info от от пресцентъра на Министерски съвет.  

Линията Пловдив-Свиленград е част от IV и IX трансевропейски транспортни коридори и с реализирането на проекта българската железопътна мрежа ще се интегрира с европейската и ще се подобри жп връзката Европа-Азия

Проектът включва реконструкция и частично удвояване на около 151 км железен път, изграждане на контактна мрежа, подстанции, системи за сигнализация, телекомуникации и радиоуправление, както и съоръжения, които да позволяват бъдещо удвояване на цялата линия. Стойността му е 340 млн. евро.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button