Хасково

Т. Димитрова кмет за месец, сесията почна със скандал

Сесия Заместник кметът на Община Хасково Татяна Димитрова ще заеме мястото на кмета Георги Иванов по време на предизборната кампания, реши местният парламент. Последното заседание днес започна със скандал, заради искането на Димитър Шалапатов, Петър Хаджиев, Веселин Делитонев и Иван Александров да бъде разгледана докладната им за спиране на сделките с общинско имущество и прекратяване на започналите процедури. Без разглеждане оставиха общинските съветници това искане, а кметът Георги Иванов отрече да има нарушения при сключването на сделките. 

На днешното заседание общинските съветници решиха още селата Горно Войводино, Манастир, Николово, Подкрепа и Стойково да станат кметства, тъй като населението им е повече от 150 човека. Съветниците гласуваха и отчета за изпълнение на общинския бюджет за първите 6 месеца на годината и одобриха плана за изпълнение на капиталовите разходи за 2007 година.

Общински съвет – Хасково даде съгласието си още Община Хасково да кандидатства пред Министерството на околната среда и водите за безвъзмездна помощ за изграждане на канализация в село Книжовник и да участва с проекти пред еврофондовете за средства за ремонт на уличните настилки и реконструкция и разширяване на булевардите „Освобождение“ и „Западен“.

Общинския съвет прие и предложението на Делян Делчев да отпусне 50 000 лева за местния футболен клуб.

През изминалите 4 години местните парламентаристи са взели общо 789 решения и са провели 46 заседания.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button