Хасково

Над 1700 стачкуват в областта днес

Протест 1709 учители стачкуват днес ефективно в област Хасково, съобщиха за Haskovo.info от единния стачен комитет. Протестиращите са с 31 по-малко от вчера, тъй като от днес стачкуват само педагози. Помощния персонал е откликнал на призива на учителите да прекрати ефективните протести, заради ниските заплати.  

В Хасково 25 училища са се включили в протестите или това са 779 педагози. След тях се нареждат протестиращите в Димитровград и Харманли, които са съответно 459 и 214.

В 7 школа в Свиленград стачкуват 94 учители днес за по-високи заплати. Към исканията за 100% увеличение на възнагражденията са се присъединили Симеоновград, Тополовград и Минерални бани съответно с 61, 60 и 51 преподаватели.

От утре към ефективните протести ще се присъединят учителите от Ивайловград. В общините Любимец, Маджарово и Стамболово няма да се стачкува.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button