Хасково

Общината събра над 8 милиона за 11 месеца

Димо Маринов

Димо Маринов

Над 8 милиона и 300 хиляди лева са събраните до сега средства в община Хасково, съобщи началникът на отдел „Приходи“ Димо Маринов. Повече от половината пари са от таксата за битови отпадъци. Събраните пъри са почти два пъти повече от тези през 2005 година, когато за 12 месеца приходите са били около 5 милиона лева. 

Заради високите данъчни оценки от следващата година промилът за такса смет вероятно ще бъде намален. Така хората ще плащат същите пари. В общината има идея да бъде увеличен данъкът за луксозните автомобили и големите имоти. По този начин ще се запази налогът за по-бедните, но богатите ще плащат повече.

Във връзка със събирането на патентния данък от общините през следващата година Димо Маринов е сигурен, че приходите ще бъдат доста по-големи. Тази година от патент в НАп са събрани около половин милион лева. Когато обаче събирането е в ръцете на кметството сумата ще се увеличи, защото общината ще има по-голям интерес от това, коментира той.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button