Хасково

7 загинали и 22 пострадали при пожари за година

Пожарна7 са загиналите, а 22-ма пострадалите при пожари през изминалата година в региона. Черната статистика изнесе днес шефът на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Вълчев

В интервю за Дарик радио той съобщи, че през 2007 година огнеборците са се отзовали на над 2400 произшествия. От тях 1840 са пожарите, а близо 470 – аварийно – спасителните и помощни операции. Умишлените палежи са 17. За разлика от други години пострадали пожарникари няма.

Като най-чести причини за възниквалите през 2007 година огнени инциденти той посочи късо съединение, небрежност при боравене с огън и техническа неизправност

Средния брой произшествия на ден, които са вдигали на крак огнеборците е 6,64. Най-тежък за пожарникарите е бил летния период, когато в областта през юли и август бушуваха пожари и не веднъж бяха обявявани бедствени положения, допълни комисар Вълчев. Другият период през годината, когато се забелязва значително увеличение на произшествията, е през месец декември по време на коледните и новогодишните празници.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button