Хасково

Санкции за 13 300 лева наложи РИОСВ през февруари

ПариСанкции за 13 300 лева наложи РИОСВ – Хасково през февруари за нарушения на закона за водите и чистотата на атмосферния въздух. Акт е съставен на собственик на фирма от Свиленград за липсата на оперативен дневник за отразяване на състоянието на използваната климатична инсталация. 

87 са проверените обекти от експертите през февруари. Дадени са 47 предписания за въвеждане на необходимите изисквания на екологичното законодателство. На 14 производители и вносители на химични вещества и препарати в региона е предписано да предоставят информация за вида и количества на всички произведени, внесени, изнесени, пуснати на пазара или употребени химични вещества и препарати през 2007 година. 

На собствениците на бензиностанции в Свиленград и Димитровград след извършени проверки е предписано инсталациите за съхранение на бензини да се оборудват и експлоатират в съответствие с техническите изисквания.

От 6 проверени фирми в Хасково, Димитровград и Кърджали, производители или вносители на опакована продукция се изискват необходимите документи, доказващи количествата на опакованата от тях продукция, за да бъдат проверени задълженията им за такса опаковки.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button