Хасково

Близо 17 милиона лева събра НАП-Хасково за месец

НАП - ХасковоБлизо 17 милиона лева са приходите в НАП-Хасково за първия месец на тази година. Това е с 6 625 042 лева повече в сравнение с януари 2007.  

Данъчните приходи са 2 пъти и половина повече – 10 616 034 лева към 31 януари 2008 година срещу 4 081 329 лева в края на същия месец през 2007-ма.

Значително по-високи са вноските от данък върху добавената стойност, които в началото на миналата година бяха все още нестабилни поради ефекта от присъединяване на България към Европейския съюз и новия режим на облагане с ДДС. Приходите от този данък през януари в Териториалната дирекция на НАП са 8 271 153 лева срещу 851 321 лева преди година. 

С 8 процента повече са постъпленията от данък „печалба”. 5 на сто е ръста в приходите от здравно осигуряване.

НАП – Хасково припомня, че от тази година крайния срок за внасяне на данъка върху доходите на физически лица е 30 април. Това е срокът и за плащане на първа и втора вноска от патентния данък, който от тази година се дължи не пред НАП, а пред общините според това на чия територия действа обекта. Лицата, които до края на месец април внесат накуп годишния дължим налог за извършване на патентна дейност ще ползват 5% отстъпка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button