Регион

Превръщат гранична застава в туристическа атракция

Паметникът на тримата граничари в с. Вълче поле

Паметникът на тримата граничари в с. Вълче поле

Община Свиленград ще подготви проект за възстановяване на граничната застава край село Мезек и превръщането й в туристическа атракция, представяща историята ни от близкото минало. В подкрепа на тази идея днес се обявиха 40 запасни офицери и сержанти от Свиленград, Любимец и Ивайловград, служили преди 1989 г. в Гранични войски, съобщиха за Haskovo.info от администрацията. 

На среща в кметството в Свиленград те приеха специална декларация за подкрепа и подпомагане на проекта. Гост на форума бе ген. Стефан Ангелов, дългогодишен началник на Гранични войски, който се ангажира да запознае с идеята и Съюза на запасните офицери в София.

Бившите военни отдадоха почит пред паметта на тримата граничари Стоил Косовски, Асен Илиев и Георги Стоименов, убити на поста си край Свиленград на днешния ден през 1952 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button