Регион

Държавата инвестира 500 млн. лева в еврозона край Харманли?

ХарманлиИкономическа зона, в която държавата да инвестира 500 млн. лв., може да се обособи край Харманли между селата Поляново и Преславец, стана ясно по време на сесията на общинския съвет в града. 

На това място има 3000 дка предимно общинска земя, която се намира край магистрала „Марица“ и може да бъде свързана с нея чрез пътно разклонение. Това е и едно от основните изисквания за определяне на зоната. Теренът край Харманли отговаря и на останалите условия – да е на 15 км от ж.п. линия, на 50 км от летище и на 200 км от пристанище.

С крупния проект в петък в министерството на икономиката и енергетиката е бил запознат кметът Михаил Лисков. Днес общинските съветници решиха районът да се обособи като отделна административна единица в със статут на квартал на града, който да се казва бизнес парк „Европа“.

Ако проектът се реализира, зоната ще бъде построена с цялостна инфраструктура и в нея ще бъдат открити най-малко 500 нови работни места. По същия проект ще кандидатстват общините Свилеград и Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button