Хасково

Хасково се побратимява и с португалския град Визеу

Община ХасковоСпоразумение за побратимяване на Хасково с португалския град Визеу ще подпишат в четвъртък кметовете на двете населени места Георги Иванов и Фернандо Руаш. Двамата градоначалници ще положат подписите си и под специална Клетвена декларация, съобщиха за Haskovo.info от общинската аминистрация. 

Визеу е административен център на едноименна област с 354 162 жители. Градът е един от най-бързо развиващи се икономически центрове в страната и през последните години преживява значителен икономически растеж, особено в областта на телекомуникациите, индустрията, търговията и образованието.

Разположен е в централна северна Португалия и се явява кръстопът, свързващ пристанището Авейро на атлантическия бряг с Гуарда близо до португало-испанската граница и със Саламанка, Испания.

Визеу има три висши учебни заведения, което го прави важен регионален и национален образователен център.

Това е третият град, с който Хасково ще се побратими тази година. Досега такива споразумения са подписани с английския Лестър и с руския Шатура.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button