Хасково

18 талантливи ученици със стипендии от община Хасково

Танцов фестивал18 ученици от Хасково, призьори от национални конкурси и олимпиади, ще получават стипендии от общината в продължение на една година, съобщиха за Haskovo.info от кметството. Те се отпускат със заповед на градоначалника Георги Иванов по  Наредбата за закрила на деца с изявени дарби, която включва мерки за насърчаване на млади таланти

7 от хасковските стипендианти са първенци от тазгодишния 10-ти национален конкурс с международно участие за класически, характерни и съвременни танци в Бургас. Отличени са и деветима призьори от националния конкурс по астрономия в интернет „Ловци на небесни съкровища“.

Финансова помощ в размер на 50% от минималната работна заплата ще получават и отличниците от Националната олимпиада по астрономия и националния ученически конкурс за есе „За хляба наш“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
lele
lele
11.08.2008 13:34 13:34

Awe gospodin Kmet vzemete da sponsorirate basketbola v Haskovo shtoto i v basketbola ima talanti ama kato nqma pari nqma razvitie i nqkoi ot talantite otivat da igraqt v drugi otbori , no Kmeta nqma da vidi tova koeto pisha taka4e nqma smisal prosto 🙂

Веселка Константинова
Веселка Константинова
08.05.2009 19:43 19:43

На вниманието на Хасково-Инфо
Във вашия сайт никога не се намира информация за постиженията на учениците от община Хасково в областта на състезателната информатика.
За сведение тази година Република България е домакин на 21-вата международна олимпиада. От хасковските школници има 5 ученика стипендианти по наредбата на МОН за деца с изявени дарби, двама стипендианти на АФБ и други фондации. Освен това Антон Анастасов още в 10 клас, състезавайки се в група 11-12 клас се завърна като вицешампион от 16-тата Балканска олимпиада по информатика. Само преди броени дни завърши и Националната олимпиада по информатика, като Антон отново е в националния отбор на България, а освен него и в малките групи има страхотни постижения и медали. Камен Стойков, който съученик на Антон и също е в 11 клас има присъдена оценка 5,80 от Националната комисия. Няма национално ссъстезание от което да не сме се връщали с медали и дипломи от Министъра на образованието и науката. Само през тази учебна година отборно сме били само първо и второ място.Школата по състезателна информатика при ПМГ „Акад. Боян Петканчин“- Хасково обучава ученици от доста училища в града, а постиженията и често надминават софийската, варненската и пловдивската школи. Именно поради този факт и 10-тата Национална школа за подготовка на националите се проведе в Хасково.
Много талант, ум и изключителна упоритост и труд са необходими за да се изявят децата на Хасково.
Като инфо-сайт би било редно да информирате обществото ни.
Всеки, който се интересува от информатика може да почерпи инфо от сайта качен на сървъра на БАН: http://www.math.bas.bg/infos/ и сайта съсдаден с покрепата на Мусала Софт: http://infoman.musala.com/. Разгледайте и националната ранглиста.Освен това, не без гордост споделям, че всеки понеделник по БНТ в педаването „В час ли си?“ в продължение на 4 месеца се излъчват филми именно от школата в Хасково. Например последния архив от 4.05.09 година.

Back to top button