Спорт

Боркиня от димитровградски клуб на световното в Токио

БорбаСъстезателката на димитровградския клуб „Еньо Вълчев“ Теодора Димитрова лети днес за Токио, където ще участва в световното първенство по борба за жени. В японската столица 23-годишната ямболийка, която е многократна републиканска шампионка, ще се бори в коронната си категория до 63 кг.  Димитровградският клуб сам финансира участието на възпитаничката си в Токио. 

В ранглистата за септември Теодора се нарежда на 26-то място в света, а водачка в категорията й е японката Каори Ичо, сочи справка в сайта на федерацията ни по борба.

Другата ни участничка на световното е олимпийската вицешампионка от Пекин Станка Златева, която ще се бори при 72-килограмовите.

Водач на нашата делегация в Япония е генералният секретар на  федерацията Валентин Савов. Сред реферите на първенството ще бъде и Янчо Костадинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button