Регион

Серен диоксид над нормата във въздуха на Димитровград

Мръсен въздухПревишаване на средночасовата норма от 350 микрограма серен диоксид на кубичен метър въздух е засечено в 15 и 16 часа в Димитровград

В 15 часа е отчетена концентрация 3,03 пъти над нормата, в 16 часа уредите са регистрирали превишение от 1,3 пъти. Евентуалният източник на замърсяването на атмосферния въздух със серен диоксид е топлоелектрическата централа „Марица 3“ в града, съобщиха за Haskovo.info от регионалната екоинспекция.

От РИОСВ веднага са дали предписание на оператора на топлоелектрическата централа да предприеме незабавни мерки за ограничаване на масовия поток на серен диоксид, както и намаляване на товара на работещите мощности за предотвратяване замърсяването на атмосферния въздух.

В 17 часа нивото на серен диоксид във въздуха е паднало под праговата стойност, допълниха от РИОСВ. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
протестиращ
протестиращ
31.10.2008 17:23 17:23

В близко бъдеще очаквайте съобщенията на РИОСВ и за замърсяване на водохранилището в Ябълково! Защото те освен да съобщават друго не знаят!

Back to top button