Спорт

Васил Ривов се окичи със златото от турнир в Будапеща

21-то издание на престижния турнир по Oлимпийско Kарате Будапеща Опън се проведе вчера. В проявата участваха над 1800 състезатели от 37 държави.

Хасковлията Васил Ривов от карате клуб „Аида Вадо рю“ участва в дисциплината кумите до 67 кг. при мъжете до 21 години.

Постигайки победи над Луиги Куффаро, Италия (8:0), Давид Джиеконски, Полша (5:0), Олександър Кичерман, Украйна (8:0) и Янош Плахн, Дания (2:1) достигна до финала. Там хасковлията срещна Радослав Вакарелов и отново след резултатна игра (5:0) завоюва златото.

Карате

Това бе поредната контрола на Васко преди предстоящия турнир от календара на Световната Карате Федерация от веригата КАРАТЕ 1, серия А, който ще се проведе от 20 до 23 септември в столицата на Чили, Сантяго. До момента в неговата категория са заявили участие 101 състезатели. Това състезание дава точки за ранглистата на Световната Карате Федерация. От начало на годината Васко успя да се изкачи до 150 място в ранкинга в категория до 67 кг. при мъжете.

„Целта ни е влизане в топ 100 в категория до 67 килограма при мъжете. Това ще ни даде възможност да участваме във всички турнири на Световната Карате Федерация, които носят точки за ранглистата. Конкуренцията при Васко кумите до 67 килограма е най-голяма. Там се борят над 700 каратеки за спечелването на първите две места, които осигуряват директна квота за
Олимпийските игри в Токио 2020“, заяви инж. Георги Ривов треньор на Васко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button