Хасково

Хасковските военни спасяват бивш рейнждър от Камбоджа

Бившият рейнджър от Камбоджа Милко Делчев

Бившият рейнджър от Камбоджа Милко Делчев

Бившият военен офицер от хасковското поделение Милко Делчев е един от тези, които преди 17 години заминаха като омиротворители за Югоизточна Азия. Въпреки многото болести, ниската хигиена в лагерите и вероятността да бъдеш ранен или убит, хасковлията се завръща у дома невредим.

В Камбожда той кара военна линейка, с която често превозва ранени и загинали. Преживените ужаси и картините на насилие обаче окончателно пречупват психиката на Милко след като се завръща в родината. И сега той още си спомня преживяното там, което отключва у него моментни психически разстройства.

От завръщането си от Камбоджа до днес бившата „синя каска“ живее бедно сам с майка си Делка Георгиева си в стара къщичка край хасковската жп гара. Двамата разчитат само на мизерната пенсия на жената. Милко Делчев е изгубил почти всичките си зъби, не може да си намери работа, а и никой не му съдейства. Той споделя, че е способен човек и може да върши всичко.

Майката на Милко Делка Георгиева

Майката на Милко Делка Георгиева

„Синът ми има документ от лекар, че наистина страда от психическо заболяване, но не е получил помощ от никого„, каза пред Haskovo.info угрижената майка. Тя често страда от нервните изблици на Милко, който търси спасение от мрачните спомени в бутилката.

За неволите си Делка неведнъж се жалва пред различни инстанции и медии, пише дори до президента. Отговор на писмата си досега така и не е получила.

След като научи за бедстващото семейство началникът на хасковското военно поделение Недялко Ников обеща помощ на някогашния рейнджър. „В момента има специални програми на правителството, които са насочени към бивши военни и към социално обгрижване на случаи като този на Милко“, коментира Ников.

Досега Милко не е вярвал, че ще се намери някой, който да му помогне. „След мисията нямаше никакви грижи към завърналите се военни“, разказа бившият рейнджър пред Haskovo.info. Сега той се надява само да си намери работа, за да може да издържа себе си и майка си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.02.2009 11:04 11:04

И запомнете „Ще се грижим за вас докато сте в армията“-цитат на полковник Х от ГЩ.

Анонимен
Анонимен
13.12.2009 1:45 1:45

k*rage i uspeh vav vasheto nacinanie!!! Bivsh reingers i nastoiast legionaire ot Francia.

Back to top button