Спорт

Григор взе сет на Надал в Ротердам, изгуби мача геройски

Григор Димитров на турнира в РотердамХасковлията Григор Димитров показа истинска класа и шампионско самочувствие и дори взе сет срещу краля на тениса Рафаел Надал, макар в крайна сметка да загуби от именития си съперник.

В осминафиналния мач от турнира в зала в Ротердам с награден фонд близо милион и половина евро 17-годишният ни талант отстъпи на испанеца с 5:7, 6:3, 2:6. Григор обаче игра като лъв и изпоти сериозно №1 в света, като на няколко пъти повеждаше в резултата и се наложи Надал да го догонва.

Мачът между двамата продължи близо два часа и половина, в които шампионът от Хасково убеди и най-големите скептици, че е сред изгряващите звезди на световния тенис. Болки в бедрото попречиха на Григор да покаже всичко на което е способен в решаващия трети сет, който определи победителя от двубоя.

Въпреки загубата ученикът от хасковското Спортно училище се представи невероятно и ще остане в историята на тениса като първия българин, играл срещу настоящ водач на световната ранглиста.

Димитров си тръгва от изключително силния турнир в Ротердам с 45 точки за световната ранглиста и 14 550 евро от наградния фонд. Haskovo.info припомня, че в първия кръг от състезанието Григор поднесе истинска сензация, побеждавайки № 23 в света Томаш Бердих от Чехия. Спечелените точки със сигурност ще го превърнат в първа ракета на България при мъжете и ще го придвижат с около сто места в световната ранглиста, където сега е № 478.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Роже
Роже
13.02.2009 0:03 0:03

[b]Евала, Гришо! Пуста му контузия ти попречи да савилш Надал от „дала“.[/b][color=blue][/color]

Nedyalko
Nedyalko
13.02.2009 0:13 0:13

Просто едно голямо БРАВО !!!! УСПЕХИ за в бъдеще !

K3
K3
13.02.2009 9:30 9:30

Браво, Гришо! Хубаво е да чуваш, когато коментаторите споменават името на България с уважение благодарение на твоите успехи. [b][/b]

хахо
хахо
13.02.2009 14:22 14:22

Евала! И всичко това напук на димитровградският завод!

Back to top button