Спорт

Диа на полуфинал в Рим срещу №1

Диа ЕвтимоваХасковската тенисистка Диа Евтимова се класира за полуфинала на турнира на клей в Рим, който разпределя 10 000 долара между победителите. На четвъртфиналите 21-годишната ни ракета отстрани за по-малко от час италианката Валентина Сулпицио с 6:1, 6:2.

В битката за влизане във финала хасковлийката ще се изправи срещу водачката в схемата Лиана-Габриела Унгур. 24-годишната румънка е № 218 в световната ранглиста при жените. Двете съпернички вече са играли една срещу друга.

Справка в ITF сочи, че Диа е победила Унгур с 2:0 сета в мач от втория кръг на турнира в Градо с награден фонд 25 000 долара. 

С класирането си за полуфинала Евтимова спечели 6 точки за ранглистата на WTA, където сега е № 437 и 490 долара от наградния фонд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
3t
3t
14.03.2009 6:56 6:56

[b]Браво, Диа! Дотук добре. Остава да покажеш, че тези победи не са нещо случайно и ще успееш отново да се върнеш в топ 250.[/b][b][/b]

Back to top button