Любопитно

Дядо Неделчо стана на 107 г., радва се на 4 праправнучета

Дядо Неделчо Бойков от Свиленград отпразнува 107-ия си рожден ден.

Столетникът е легенда в Свиленградско. Той изглежда и се чувства добре, почти не ходи на лекар, не пие и хапчета. Достолепният старец признава, че още му се живее, макар че вече краката го болели и не можел да прави дългите разходки, за което му било изключително мъчно, разказва „Старият мост“.

Неделчо Бойков е бежанец от Беломорска Тракия. Роден е в село Мерхамли (Пеплос) в 1912 г. Бил 7-8 годишен когато със семейството си се заселва в Костур. От 1950 г. живее в Свиленград. Самият той смята, че е роден през 1911 г., но навремето се е получило объркване и се води в регистрите с година по-млад. През годините се е занимавал със земеделие, тютюнопроизводство, бил е в строителна бригада към ТКЗС-то. Участвал е във Втората световна война като артилерист.

Дълголетието е наследствена черта в рода на дядо Неделчо. Баща му е доживял до 96 г., а брат му – 93 г.

Дядо Неделчо има три деца – дъщеря и двама сина, като единият е починал преди 8 години. Освен 6 внука и 8 правнука, той се радва и на 4 праправнучета.

Снимка: „Старият мост“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button