Хасково

КНСБ разпъва шатра в Хасково с мобилен информационен център

КНСБ приканва хората на наемния труд да изпращат сигнали, ако са станали жертва на проявления на сивата икономика.

Сред постъпилите досега оплаквания има и едно от Хасковска област, съобщи пред медии в Хасково президентът на синдикалната организация Пламен Димитров. Експерти препращат сигналите към отговорните институции и връщат отговор включително през мобилния телефон.

Най-големият синдикат днес разпъва шатра пред Малкия бизнесцентър в Хасково. В този мобилен информационен център хората ще могат да се информират за своите права. Това е част от голямата кампания на КНСБ „Сивото убива“, насочена срещу „сивия“ сектор в икономиката у нас, който се изчислява на около 23 млрд. лв. Това означава, че една пета от икономиката у нас е „сива“.

КНСБ

По данни на синдиката всяка майка, която се осигурява на минимална работна заплата, а получава останалото до 1000 лв. в плик, губи 4800 лв. под формата на обезщетения. 60 процента от ремонтите у дома се правят от майстори, които укриват данъци и осигуровки и ощетяват хазната. Най-значим е сивият сектор в отраслите строителство автосервизни и други услуги, ресторантьорство, земеделие. Хасковска област не е изключение.

КНСБ води разговори с Главна прократура за договаряне на двустранно споразумение за съдействие и взаимна помощ. Искането на синдикалистите е прокуратурата да бъде по-активна при нарушаване на трудовото законодателство, включително към работодатели, които умишлено не изплащат пълния размер на осигуровките на своите работници или въобще на плащат такива.

Синдикатът настоява пред финансовото министерство за увеличение на доходите в бюджетната сфера с 15 процента в продължение на три последователни години, което ще коства 1 милиард и 270 млн. лв. С тази мярка България ще се опита да догони доходите в останалите страни в ЕС.

Синдикатите: Близо половината от хасковските строители работят в сивия сектор

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ггг
Ггг
11.09.2019 13:37 13:37

Паразити!

Гражданин
Гражданин
11.09.2019 16:54 16:54

Е, сложили сте я пред офиса на ГЕРб!!! Как да подаде някой сигнал, нали веднага ще бъде репресиран!? Супер неподходящо! Нарочно ли е направено да няма сигнали от страх!?

Back to top button