Хасково

Управител на фирма, ухапан от бездомно куче в Хасково, осъди общината

Управител на фирма за ремонт и продажба на компютърна техника осъди община Хасково след ухапване от бездомно куче, става ясно от съдебното решение.

Инцидентът станал на 25 февруари около 11:30 часа между спортна зала „Дружба“ и комплекс „21 век“, където бил офисът на мъжа. Вървейки по тротоара хасковлията подминал две лежащи кучета и без да ги провокира едното изръмжало и го захапало за левия крак.
Човекът изпитал силна болка, а обувката му започнала да се пълни с кръв от раната. Той веднага потърсил медицинска помощ в Първа поликлиника, където му било назначено лечение.

Кучето, което го ухапало, било едро на ръст, с марка на едното ухо. Същото куче пострадалият бил виждал многократно да стои на това място и знаел, че е безпризорно. След инцидента той продължил да среща животното там, като се страхувал да не бъде нападнат отново.

Хасковският районен съд осъжда общината да заплати на мъжа сумата от 600 лв., представляваща обезщетение за претърпените от него болки и страдания, ведно с лихвата, както и близо 700 лв. за деловодни разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

12 коментара

 1. ПЪРВО. СЪДЕНЕТО НА ОБЩИНАТА НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА. ОБЩИНАТА ПЛАЩА НАШИ ПАРИ. ТРЯБВА ДА СЕ СЪДИ ЛИЧНО КМЕТА , ЧЕ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ГРАЖДАНИТЕ МУ ИЗПЛАЩАТ МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА. ИМА ТАКЪВ ЧЛЕН ПО КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ОСЪДИ КМЕТА КОЙТО И ДА Е ТОЙ. НЕКА ПЛАТИ ОТ ДЖОБА СИ. И СЛЕДВАЩИТЕ ДА ЗНАЯТ

 2. ВТОРО. АКО НЕ ЗНАЕТЕ ЩЕ ВИ КАЖА. ТОВА СА ЕВРОПЕДАЛ- ЦЕННОСТИТЕ КОИТО ВИ ГИ ГОВОРЯТ ВСЯКА ВЕЧЕР ПО ТЕЛЕВИЗИИ. ЖИВОТА НА КУЧЕТО Е ПО- ВАЖНО ОТ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА. ТОВА Е ЕВРОПА. ЕДНА СБИРЩИНА ОТ СБЪРКАНЯЦИ.

 3. ТРЕТО. ВСЕКИ КОЙТО СЛУГУВА НА ЕВРОПА И ОБЛИЧА ТЕХНИТЕ ЖЕЛАНИЯ В ЗАКОН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСАКАТЯВАН. ВСЕКИ МЪРЛЯЧ ОТ ЗАПАДА ИДВА ТУК И ДАВА НАСТАВЛЕНИЯ. БЪЛГАРСКИТЕ ТЪПАНИ ИЗПЪЛНЯВАТ ВЕДНАГА. ТОВА Е СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТА. СРАМ ЗА НАРОДА КОЙТО ДОПУСКА ТОВА

 4. Не знам в кой друг център на голям град в България ще срещнете свободно разхождащи се кучета, освен в нашата помия наречена Хаскуи. За пореден път общината се излага до колкото е максимално възможно. Смях в залата.

   1. Да разбирам, че Вие защитавате безразборното разхождане на глутници кучета по централните части на градовете? Смолян си е Смолян, за нашата община отговарят нейните служители, а България си е България и е повече от видно, че няма да се промени. Но с тези приказки, особено предизборно, излиза, че ние сме доста „просперитетен“ или гледащ към бъдещ просперитет град, а в графата на проспериращи градове, кучета по главните улици – няма.

  1. в Кушадасъ не само се разхождат по центъра ами и в магазините си спинкат сред хората, иначе в България почти няма град в който да няма кучета по центъра.

 5. Да разбирам, че Вие защитавате безразборното разхождане на глутници кучета по централните части на градовете? Смолян си е Смолян, за нашата община отговарят нейните служители, а България си е България и е повече от видно, че няма да се промени. Но с тези приказки, особено предизборно, излиза, че ние сме доста „просперитетен“ или гледащ към бъдещ просперитет град, а в графата на проспериращи градове, кучета по главните улици – няма.

  1. има има … за това колко напреднал е един народ може да се прецени по това как се отнасят към животните си. при нас отношението към тях е нулево. Не общината или каквито и да са служители са виновни за бездомните кучета, виновни са безхаберните стопани които напъждат кучетата, щото вече не им се гледат или щото са се нащенили и не им се занимава.

   1. КАПУТ. ЗА БЕЗХАБЕРНИТЕ СТОПАНИ ГЛОБИ. ЗА УХАПАНИТЕ ХОРА НЕЩО ДА КАЖЕШ КАПУТ СПЛЕСКАН

 6. Алооо ЗООДОБРОВОЛЦИТЕ, сега какво ще кажете? Кученцето е ваксинирано и кастрирано… няма проблем! Нека да хапе! Ама, ако някой нарани кучето, ще линчувате човека!!

  1. ЕВРОПЕДАЛ ЦЕННОСТИ. ЗАДНИКА СЕ ПОЛЗВА ВМЕСТО ЗА СРАНЕ ЗА ПРАСКАНЕ. КУЧЕТО Е ПО -ВАЖНО ОТ ЧОВЕКА. НАРКОТИЦИ И ПРОСТИТУЦИЯ УЗАКОНЕНА. ИБАЛ СЪМ ВИ ПЕДЕРАЗ СЪЮЗА. КРАЯТ МУ ЩЕ Е СЪЩИЯТ КАТО НА СОЦИАЛИЗМА. ПОСЛЕ ПАК ПОВЕЧЕТО ЩЕ СЕ ПИШАТ ДИСИДЕНТИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button