Избори 2019

Иво Димов: Димитровград ще бъде град с по-чиста вода и по-чист въздух!

Димитровград ще бъде град с по-чиста вода и по-чист въздух! Това заяви Иво Димов пред участниците в българо-гръцка среща за подобряване качеството на питейната вода по проект „Прилагане на иновативни техники за подобряване качеството на питейната вода в градските области“ – AQUA-LITY.

Проектът стартира по време на мандата на Иво Димов. На срещата бяха обсъдени критериите и начините на работа на петте контролни телеметрични мониторингови станции, поставени по проекта и това, което предстои да бъде извършено по-нататък.

ГЕРБ

Иво Димов сподели за самото начало на тази инициатива и разказа, че група граждани отправили към него притеснения за „отровна вода“ и го провокирали да потърси варианти и да подсигури необходимите мерки като проби и качество на водата, за да могат хората да се чувстват спокойни при употребата й. Той изрази радостта си, че проектът вече се реализира и благодарение на инсталираната по него техника се следят и измерват нивата на киселинност, остатъчен хлор и дебитът на вода в различните зони, което по прецизно локализира наличието на течове и аварии.

Освен взетите мерки за подобряването качеството на водата в Димитровград, стартира и проект за подобряването качеството на въздуха в града, чрез който над 3 000 домакинства ще могат да сменят печките си на дърва и въглища с нови отоплителни уреди.

„Работя и ще продължа да работя за град с по-чиста вода и по-чист въздух, какъвто според мен гражданите на Димитровград трябва да имат“, каза кандидатът на ПП ГЕРБ Иво Димов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button