Избори 2019

Димитровград ще продължи да се развива като културно средище за различни изкуства

„Удоволствие е да бъда с вас в тази прекрасна зала „Сцена Фоайе“. Тук е една творческа територия за изкуство и култура, което ме кара да се гордея с постигнатия резултат. Всички помните какво беше фоайето на театър „Апостол Карамитев“ преди този ремонт. Сега е вълшебно място, където потъваш в света на изкуството“, каза кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов на среща с творците от различните сфери на изкуството и културата.

Димитровград е една от малкото общини в България, които поддържат общински театър, общински музей, градска библиотека, художествена галерия, забавно–духов оркестър, общински представителен хор, джаз формация. За тези институции се отделят средства, така че да могат не само да функционират, но и да създават един богат културен календар, който димитровградчани заслужават. Отворен съм към всички креативни предложения, уважавам творческия потенциал на хората и съм сигурен, че ще продължа да работя така и през следващия мандат“, подчерта Димов.

ГЕРБ

„Предстои основен ремонт на ОДТ „Апостол Карамитев“, който ще започне след няколко месеца. Сградата ще бъде променена и с нова визия, за което са осигурени 2 милиона и 500 хиляди лева. Ще има обаче дебат с вас, какво да правим със старите столове, които са наследени от Народния театър. Да, те са много ценни, но проектът предвижда една нова, модерна театрална зала, с нови и по-удобни седалки. Мащебен ремонт ще започне и в бившия културен дом „Химик“, където ще има алтернативна сцена. Проектът е на стойност над 4 милиона и включва обособяването на зали, сцена и различни пространства. Къщата на изкуствата – това ще е най-новата придобивка за жителите на града. Бившата детска ясла стои неизползвана от години. Затова двата етажа от сградата ще се превърнат в притегателен център за ценителите на изкуството. Имаме намерение там да обособим подходящи помещения, където да съхраняваме богатия фонд от произведения на изкуството и музейни ценности. Ще бъдат излагани експозиции и скулптури, а вътрешния двор ще бъде подходящ за творчески срещи и концерти на открито“, обясни Иво Димов.

ГЕРБ

„Благодаря ви за подкрепата, уважаеми творци! За едно общество не е важно само материалното, а и духовното. Работим заедно и сме на правилния път, Димитровград да се развива като културно средище и да се носи славата на неговите творци по света!“

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button