Хасково

По-малко кандидат шофьори заради кризата в Хасково

Валентин ПашовБроят на кандидат- шофьорите е намалял през последните месеци заради финансовата криза. Така оценят ситуацията в бранша хасковски авто инструктори. „Количеството на курсистите е значително по-малко“, твърдят те, въпреки че цената на един шофьорски курс варира между 300 и 400 лв. и скоро вероятно няма да се промени.

31 часа кормуване включва по закон практическата подготовка на един шофьор. Това в повечето случаи е напълно достатъчно, за да се изградят шофьорски умения у един курсист. Въпреки това обаче по-несигурните зад волана  понякога се записват за допълнителни часове по кормуване“,  коментира за Haskovo.info председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка в Хасково Валентин Пашов.

За обмисляните от Министерството на транспорта промени, които предвиждат  дигитализиране на изпитния процес, авто инструкторите имат негативно мнение. Така нареченото „компютъризиране“ на листовките и монтирането на камери във всяка кола надали ще доведат до по-добри резултати или ще изградят по-стабилни умения у младите шофьори, смятат инструкторите.

„Ситуацията е същата както когато ни задължиха да си направим офиси с аудио- видео техника, подпомагаща обучението. В това нямаше нищо лошо, стига обаче да можем да си го позволим“, коментира Валентин Пашов. Според него и колегите му цялото това въвеждане на техника, изискващо допълнителни разходи, е вероятно в интерес на някои конкретни лица в транспортното министерство, но то няма да промени качеството на обучение.

Само в България насила налагат как точно да преминава обучението на кандидат- шофьорите, не е както в европейските държави, където налагат техниката, но има повече свобода при избора на начина на обучение“, обобщи Пашов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Наблюдател
Наблюдател
30.09.2009 16:04 16:04

Към автора на горната статия искам да отправя следната забележка:Пише се „кормуване“,а не „к*рмуване’! 😆

Анонимен
Анонимен
30.09.2009 17:48 17:48

😆 😆 😆 не не не нищо повече няма да кажа не,стига толкова критика за днес от мен че и другите видяха

Back to top button