Хасково

Пробват да заменят хирургическия блок за военни имоти

Хирургическия блок

Хирургическия блок

Пореден опит да спасят Хирургичния блок в Хасково приеха да направят местните парламентаристи. Днес те взеха решение, с което отлагат продажбата на сградата с три месеца. През това време по предложение на съветничката от ГЕРБ д-р Стефка Вълкова ще бъде сформирана комисия, която ще преговаря с представители на Министерството на здравеопазването и Министерски съвет

Въпреки че „вече е минал по този път“ кметът Георги Иванов подкрепи предложението. Взето бе решение на управляващите да се предложи да придобият сградата на Хирургическия блок в замяна на други имоти. Сред тях са Летище Узунджово и някои пустеещи военни сгради.

д-р Стефка Вълкова

д-р Стефка Вълкова

Другият обсъждан вариант бе общината да изтегли заем, но с държавна гаранция. С парите да довърши Хирургическия блок и там да бъде преместена Многопрофилната болница за активно лечение, а овободените сгради на здравното заведение да бъдат продадени и със събраните средства да бъде върнат ако не целия, то голяма част от заема.

В крайна сметка ако до три месеца Министерството на здравеопазването не излезе с ясна позиция относно Хирургическия блок той ще бъде обявен за продажба чрез публичен търг. Днес съветниците приеха пазарната оценка на имота, която е в размер на 9 746 093 лева.

Междувременно съветниците упълномощиха кмета на общината Георги Иванов да води преговори с представители на МБАЛ – Хасково и Министерството на здравеопазването за продажба на акциите на общината от капитала на болницата, които са 8,61%. В замяна на това трябва да бъдат прехвърлени на общината имотите, върху които се намират двете сгради общинска собственост – хирургическият блок и Междуобластния диспансер за онкологични заболявания със стационар Хасково.



guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.10.2009 16:34 16:34

Стига вече каваци за придобиване на тези военни имоти-очевидно терените трябват за още безумно застрояване и задръстване на града.

Анонимен
Анонимен
30.10.2009 17:29 17:29

И какво? Да пустеят? Нали искате Билла, Метро и т.н. точно там е мястото. …

Анонимен
Анонимен
30.10.2009 22:08 22:08

[quote=Гост]И какво? Да пустеят? Нали искате Билла, Метро и т.н. точно там е мястото. …[/quote]
Как виждаж Метро до ДНА в центъра на града?Как виждаш Метро на местото на поделенията на Раковска или на Васил Левски?А на мястото на летище Узунджово е немислимо.
Летището или да стане летище за гражданската авиация или просто да стои така – база в ръцете на министерство на одбраната.Тези терени са ужасно апетитни в града и върхушките просто искат да ги налапат.Това е истината.

Back to top button