Хасково

Училище дари 1 000 лв. за каузата „За повече деца в България“

Симеоновградското СУ „Св. Климент Охридски“ добави още 1 000 лв. към вече събраната сума от 8 313 лв. за каузата „За повече деца в България“, съобщават от областна администрация.

С дарението сумата, която ще се разпредели между няколко двойки с репродуктивни проблеми от Хасковска област, вече е 9 313 лв. Учениците от гимназията са сред участниците в благотворителния базар, организиран от областния управител Стефка Здравкова. Днес директорът на училището Теодорина Иванова добави 1 000 лв., събрани по време на благотворителен базар, организиран и проведен в училището на 19 декември. Част от събраните средства учениците са дарили за друга кауза, а остатъка са избрали да дарят на съвместната кампания на областния управител и фондация „Искам бебе“ – „За повече деца в България“. Тя за трета поредна година ще финансира двойки от областта, които искат да сбъднат мечтата си да имат свое дете.

Вече е ясна и датата на която процедурата ще бъде официално отворена и по нея ще могат да кандидатстват всички двойки, които отговарят на условията и искат да получат финансиране за ин витро процедури. Подаването на документи ще стартира в Деня на родилната помощ – 21 януари. Тя ще продължи един месец, в който кандидатите ще имат възможност да подготвят и предоставят документите, необходими за кандидатстване в сайта на „Искам бебе“.

3 коментара

  1. Там ли работи зам. кмета на Хасково Динко Тенев .И така ли си оплатнява работното време.

  2. Ресор на Динко Тенев е ядене пиене и турска музика с маанета и голи кючеклиики .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button