Регион

Затвориха незаконен обект за продажба на сирене между Караманци и Минерални бани

Незаконен обект за търговия с храни е бил затворен от инспектори към Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

Той е бил разположен на пътя между селата Караманци и Минерални бани. Иззети и насочени за унищожаване са 10 кг. краве и козе сирене, открити в обекта при проверката.

Проверяващите са установили стар изоставен микробус с изписан текст, индикиращ за продажбата на храни. На отсрещната страна на пътя е разположен изоставен павилион с хладилник, в който са били съхранявани иззетите млечни продукти. На търговеца е връчен акт по Закона за храните.

При регулярните проверки в търговските обекти и складове на територията на областта инспекторите са установили също склад за продажба на млечни продукти, без регистрация по Закона за храните и с редица нарушения в начина на съхранение на продуктите. Стоките са насочени за унищожаване, собственикът на обекта е глобен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.02.2020 9:46 9:46

Ами конфискувайте продуктите в които има мляко а пък подкрепяйте идиотите които вместо сирене продават тебешир!!!!!!

Besen
Besen
05.02.2020 13:26 13:26
Отговор до  Анонимен

Za sajalenie e taka v na6ta jalka darjava ,trqbvada se plasira palmovoto maslo i buklucite

Petko
Petko
04.02.2020 11:43 11:43

Pri nas vsichko e obratno,ami togava i na pazara e nezakonno makar i kachestveno

Човек обичащ истинско сирене, не отрова
Човек обичащ истинско сирене, не отрова
05.02.2020 13:05 13:05

Те сигурно са взели сиренето за себе си. Там човека, продава истинско сирене а не имитиращ продукт. Само който не си е купил от това сирене не повтаря. Защитавайте големите фирми, дето правят млечни продукти с вносно сухо мляко и палмово масло. Браво на вас.

Besen
Besen
05.02.2020 13:28 13:28

Sireneto e prosto unikalno istinsko ,qvno pre4i na nqkoi da si prodava boklucite

Back to top button