Любопитно

Пътуващата изложба „Обич за България“ гостува в Хасково

Пътуващата изложба „Обич за България“ гостува в Хасково, съобщават от областна администрация.

В нея са представени рисунки на ученици от български неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. Експозицията е в сградата на Областна администрация, където може да бъде разгледана до 28 август.

Изложба

Изложбата е създадена по идея на Министерството на образованието и науката съвместно с Асоциация на българските училища в чужбина. Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища в чужбина, както и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница. Целта е децата да получат възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и каквато мечтаят да бъде.

Експозицията „Обич за България“ се състои от 60 картини и пътува из страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, към които има български училища по света. В Хасково тя се реализира със съдействието на Регионално управление на образованието – Хасково и благодарение на Областния управител Стефка Здравкова. След 28 август изложбата ще отпътува за област Смолян.

Изложба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.08.2020 8:13 8:13

“ Обич за България “ И в средата кула от времето на турско. Възстановена . Напълно ненужна. Срам. и позор за тия в костюми

възмутен
възмутен
19.08.2020 12:55 12:55

Ма Хрисо, кво гледаш гаче разбираш! Ти от едно разбираш – да подадеш шепа и да ти я напълнят. Всичко друго ти е според размера на шепата!

Анонимен
Анонимен
19.08.2020 13:09 13:09

Боева, ти можеш ли да отговориш защо РУО стои и гледа как самозабравили се хасковски директорки се гаврят с учители и ученици, дори с родителите! ОТГОВОРИ на най-наболелите въпроси!
ЗАЩО СЕ ПОТУЛВАТ СИГНАЛИТЕ СРЕЩУ ДИРЕКТОРКИ НА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ?
ЗАЩО В ГРАДА УЧИТЕЛ СЕ НАЗНАЧАВА СРЕЩУ ПАРИ В БРОЙ – ТИ ЗНАЕШ ПРИ КОГО ОТИВАТ?
ЗАЩО РАЗРЕШАВАШ НА ДИРЕКТОРКИТЕ ДА ТОРМОЗЯТ ПЕРСОНАЛА И УЧИТЕЛИТЕ?
ЗАЩО СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ ЗА МАТЕРИАЛНИТЕ ЗЛОУПОТРЕБИ И ДАЛАВЕРИ?
КАК И КЪДЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ КОНКУРСИТЕ ЗА ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА – ДЕЛИТЕ ЛИ НЕЩО И С КОГО?
НАЙ-ПОСЛЕ – КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СИ ВЪРШИТЕ ПРЯКАТА РАБОТА – КОГАТО КАРАТЕ ДРУГ ДА ВИ Я СВЪРШИ И С ЧУЖД ТРУД ПРАВИТЕ УСЛУГИ, ЗА КОИТО ПАК ПОДАВАТЕ РЪКА – СТАВАТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОКЛУЦИ!
НЯМА ДА СИ НОСИТЕ ПАРИТЕ В ГРОБА БЕ „ВЕЛИКИ ЕКСПЕРТИ“ – ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ ИЗРОДИ!

Биба
Биба
19.08.2020 15:39 15:39

Няма смисъл да питате – тези от РУО-то са едни фигуранти. Дребни душици, треперещи за постовете си! Трябва пълна промяна във всички институции! РУО са паразитни структури, които ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАКРИТИ! МАНДАТНОСТ на всички директорки на училища и детски градини! Дори главният прокурор в писаните закони има мандатност, всички висши длъжности имат мандат – само тия прости „Експерти“ и директорки са вечни на стола си! А как всъщност се назначават – с „бонбони“ по конкурси и нагласени тестове и интервюта. Срам за българското образование!

Учителка
Учителка
19.08.2020 19:07 19:07

Не ти е Христа

Back to top button