Любопитно

Театър „Дани и Деси“ готви европейска класика за малките зрители

Министерството на културата подкрепи финансово 90 творчески проекта за разпространение на готов сценичен продукт в областта на театралното, музикалното или танцовото изкуство – спектакъл или концерт, реализиран от частни професионални културни организации.

Сред одобрените на конкурсен принцип е и популярният хасковски театър „Дани и Деси“. Идеята на хасковската трупа е през новата учебна година да представи на сцената европейска класика за най-малките си зрители.

„Дани и Деси“ отброи вече 25 творчески сезона с разнообразен репертоар от приказни вълшебства с оригинално конструирани кукли, впечатляваща сценография, завладяваща музика. След всеки конкурс или фестивал у нас и в чужбина с тяхно участие колекцията от награди се увеличава с нови заслужени отличия.

Както Haskovo.info писа, Министерството на културата отличи с Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота Таня Евтимова – актриса, основател на театър „Дани и Деси“, и Атанас Евтимов – основател на известната формация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button